Vuosi metsässä

Vuosi-metsassa-Heikki-Willamo-Maahenki

Vuosi metsässä on valokuvaaja-kirjailija Heikki Willamon persoonallinen, kokemuspohjainen kuvaus vuodenkierrosta metsässä sekä ihmisen tuntemuksista metsän hiljaisuudessa. Willamo kuvasi aineistoaan tasan vuoden ajan. Hän vietti mahdollisimman paljon aikaansa 200 hehtaarin suuruisessa rauhoitetussa eteläsuomalaisessa metsässä, valokuvasi ja tutki metsää ja sen lajistoa, nautti kiireettömistä metsäpäivistä ja värjötteli hyytävän kylminä kuutamoöinä miettien metsän elämää.

Kirjan syvän tummanpuhuvat, mykistävän maalaukselliset mustavalkokuvat ovat tuosta samasta metsästä, yhden vuodenkierron aikana otettuja. Mustavalkoisuus nostaa esiin metsän kauneuden ja tunnelman ja valojen ja varjojen dramatiikan kiehtovalla ja koskettavalla tavalla.

Tekstissään Willamo pohdiskelee metsää kulttuuriperintönä ja omien juuriensa kasvualustana. Esille nousevat kiinnostavat ja aina ajankohtaiset metsäkysymykset: Miksi niin moni suomalainen sanoo saavansa sielulleen parhaan rauhan juuri metsässä? Millä tavalla metsän eläimet sopeutuvat elämään ihmisen metsässä? Mitä eläimet merkitsevät ihmiselle?
Kirjasta on julkaistu myös ruotsinkielinen laitos Skogsåret.

  • ISBN: 978-952-5870-59-6
  • Julkaisupäivämäärä: 06.03.2012
  • Kielet: suomi, ruotsi