Kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailu kalasta ja kalastamisesta

Siika on kotitekoinen. Kämmenelle sopiva haukottelija. Paikallisuuden ylistäjä, rallattelija ja nautiskelija.
Siika on hopea, kaunis kuin kuohu, arkipäivän eläjä, hyvän tuulen haltija. Sen ei tarvitse pörhistellä rinta pystyssä. Näyttää voimaa.
Kun joesta mereen tuleva pehmeä vesi sanoo sille: Lähde nyt, tule jo!
Silloin lähtee kotitekoinen kulkija, harmittomuuden kuvajainen, joka kantaa itsessään suurta viattomuutta
.” Jaakko Heikkilä

Iso siika on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka aihepiirinä on kalastus ja kalastamiseen liittyvät perinteet ja elämäntapa pohjoisen Suomen alueella. Kilpailuun ovat tervetulleita kirjoittajat, joiden kalaan ja kalastamiseen liittyvät kokemukset, ajatukset ja kirjoittamisen aiheet paikantuvat Pohjois-Suomeen.

Kilpailuaika on 21.4.2012–31.1.2013.

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto ja Maahenki-kustantamo. Kilpailu on osa Maaseudun Sivistysliiton toteuttamaa Poukama-hanketta ja Poukama puolestaan liittyy laajempaan ympäristösivistyksen hankekokonaisuuteen.

Kirjoituskilpailuun kutsutaan sekä tosipohjaisia että kaunokirjallisia kertomuksia, tarinoita ja muistelmia, jotka liittyvät kalaan tai kalastamiseen. Kala ja kalastaminen voivat myös asettua tapahtumien taustaksi tai miljööksi. Kirjoitukset voivat olla yhtä hyvin kertomuksia omakohtaisesti koetuista tapahtumista kuin sepitteellisiä tarinoita. Kirjoitus voi olla myös runo tai novelli. Varsinaisia kalajuttujakaan ei ole suljettu pois, vaikka ne eivät ole kirjoituskilpailun varsinainen tavoite.

Kilpailu on päättynyt

Iso Siika -kirjoituskilpailu päättyi 31.1.2013. Kilpailuun lähetettiin yhteensä 545 kirjoitusta, sekä tosipohjaisia että kaunokirjallisia tekstejä. Tulokset julkistetaan huhti-toukokuuss 2013.

 

Linkit