Muotoilua että Perinnettä -näyttely Torniossa

Tornionlaakson maakuntamuseo
18.–29.11.2013
Torikatu 4, Tornio
Avajaiset MAANANTAINA 18.11. klo 14
Näyttely avoinna päivittäin klo 10–16


Muotoilua että Perinnettä -näyttely
tuo esiin muotoilun uusia oivalluksia. Keskeisellä sijalla ovat kalannahkaa hyödyntävät tai kalastuskulttuurista nousevat uudet tuoteideat sekä viime vuoden lopussa päättyneen muotoilukilpailun parhaimmisto.

Näyttelyssä on nähtävissä myös puolen tunnin mittainen Iso Siika -dokumentti, joka välittää tunnelmia heinäkuisesta ympäristötaidetapahtumasta Tornionjokivarresta. Iso Siika -tapahtuma kiinnitti huomiota vaellussiian ja Tornionjoen tilaan taiteen keinoin. Dokumentin on ohjannut Esa Silander ja sen on tuottanut oululainen Intranze Oy. Katso filmin traileri: www.youtube.com/watch?v=StKlz6ffihU&hd=1.

Muotoilua että Perinnettä -näyttely kuuluu laajaan Poukama-hankkeeseen ja esittelee sen kaikkia osa-alueita, Perinne-Poukamaa, Muotoilu-Poukamaa ja Isoa Siikaa. Hankkeen esittely löytyy sen kotisivuilta www.poukama.eu.

Poukama-hanke on osa EU:n osarahoittamaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007–2013. Hanketta hallinnoi Maaseudun Sivistysliitto, ja hankkeen pääyhteistyökumppaneita ovat Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset, Kalajoen ammattiopisto JEDU sekä Pro Siika ry.

Muotoilua että Perinnettä -näyttely tarjoaa oivan tilaisuuden luoda silmäys remontissa uudistettuun Tornionlaakson maakuntamuseoon. Varsinaisesti museo avaa toimintansa yleisölle ensi vuoden syksyllä.

Lisätietoa näyttelystä ja Poukama-hankkeesta:
www.poukama.eu
Tuomas Mujunen, projektipäällikkö, tuomas@brandstein.fi, 0400 570 336
Anne-Maaria Saransalmi, yhteyspäällikkö, anne-maaria.saransalmi@msl.fi, 0400 604 851