Muotoilua että Perinnettä -näyttely Oulussa

25.9.–13.10.2013
Galleria 5, Hallituskatu 5, Oulu

Muotoilua että Perinnettä -näyttely tuo esiin muotoilun uusia oivalluksia. Keskeisellä sijalla ovat kalannahkaa hyödyntävät tai kalastuskulttuurista nousevat uudet tuoteideat sekä viime vuoden lopussa päättyneen muotoilukilpailun parhaimmisto. Näyttely on avoinna 25.9.–13.10.2013 Oulussa Galleria 5:ssä.

Näyttelyn yhteydessä saa ensi-iltansa puolen tunnin mittainen Iso Siika -dokumentti, joka välittää tunnelmia heinäkuisesta ympäristötaidetapahtumasta Tornionjokivarresta. Iso Siika -tapahtuma kiinnitti huomiota vaellussiian ja Tornionjoen tilaan taiteen keinoin. Dokumentin on ohjannut Esa Silander ja sen on tuottanut oululainen Intranze oy. Katso tästä dokumentin traileri!

Muotoilijoille suunnattu seminaari 24.9. klo 9 – 14 herättää keskustelua, miten muotoilijat ja käsityöläiset saisivat omat tuotteensa paremmin markkinoille. Alustajina ovat Heidi Jaara, taiteellinen johtaja Balmuirilta, Virpi Vainio ja Aija Saari Salmiakki Manifestosta, Tiina Meriläinen, muotoilija ja toimitusjohtaja Non Boutiquesta ja Tuomas Mujunen, brand designer Brandsteinista.

Muotoilua että Perinnettä -näyttely kuuluu laajaan Poukama-hankkeeseen, ja esittelee sen kaikkia osa-alueita, Perinne-Poukamaa, Muotoilu-Poukamaa ja Isoa Siikaa. Hankkeen esittely löytyy sen kotisivuilta www.poukama.eu.
Poukama-hanke on osa EU:n osarahoittamaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2007–2013. Hanketta hallinnoi Maaseudun Sivistysliitto, ja hankkeen pääyhteistyökumppaneita ovat Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset, Kalajoen ammattiopisto JEDU sekä Pro Siika ry.

Lisätietoa näyttelystä ja Poukama-hankkeesta:
www.poukama.eu
Tuomas Mujunen, projektipäällikkö, tuomas@brandstein.fi, 0400 570 336

Muotoilutuotteiden kuvapyynnöt:
Anne-Maaria Saransalmi, yhteyspäällikkö, anne-maaria.saransalmi@msl.fi, 0400 604 851