Paikan tuntu, paikan identiteetti

SEURAA PAIKAN TUNTU – PAIKAN IDENTITEETTI -HANKKEITA: www.paikantuntu.fi

Ympäristösivistyksen teema vuosina 2014–2016 on Paikan tuntu – paikan identiteetti.  Miten rakentuu suhteemme kotiseutuun, paikkoihin, rakennettuun kulttuuriperintöön? Miten paikoista tulee meille merkityksellisiä tai mitättömiä?

Löytöretket kaupunkiluontoon ja unohduksiin jääneiden paikkojen adoptointi ovat osa hanketta. Miten saada kokemus luonnosta tai viljelemisestä urbaanissa ympäristössä? Kuinka rakentaa ”paikan henkeä” hylättyihin, pilattuihin tai unohtuneisiin kohteisiin? Millaisia uusia yhteisönä elämisen tapoja ja muutosten toiveita tiiviisti asuminen tuottaa? Kuinka niitä ratkotaan asukkaiden ja viranomaisten kesken tai kaavoituksen kautta? Millaisia ovat jokamiehen oikeudet kaupungeissa, kylissä ja taajamissa?

Paikan tuntu – paikan identiteetti avaa näkökulmia asuttuun ympäristöön taiteen keinoin, elämysten ja oppimisen kautta. Tervetuloa tapahtumiin tai tutkimaan ympäristöä uusin silmin ympäristöluotsien kanssa.

Ympäristösivistyksen teemaa toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto yhteistyössä mm. tutkijoiden, taiteilijoiden, ympäristöluotsien, taide- ja kulttuuriorganisaatoiden sekä elämys- ja matkailualan palveluntuottajien kanssa.