Korkeasaaren karhulinnat taiteen näyttämöiksi

SEURAA GREY CUBE GALLERIOITA: www.greycube.paikantuntu.fi


Kesän 2014 gallerioiden esittely:

Korkeasaaren jyhkeät kiviset karhulinnat saavat nimekseen Grey Cube Galleriat. ”Harmaissa kuutioissa” nähdään kokeellista ja paikkasidonnaista nykytaidetta kesällä 2014 toukokuusta syyskuuhun.

Kauan tyhjinä olleissa karhulinnoissa järjestetään muutamalle eri tapahtumapäivälle levittäytyvä Grey Cube Festival, jonka ohjelmistossa on performanssi- ja esitystaidetta, ääni- ja videotaidetta, tanssia ja musiikkia. Tapahtumapäivien välisinä aikoina esillä on kuvataidetta.

Grey Cube Festivalin ohjelmistoon on kiinnitetty muun muassa muusikko, filosofi David Rothenbergin teos Why Birds Sing, Toisissa tiloissa -esitystaiteen kollektiivi osallistavalla teoksellaan, säveltäjä Johannes Ylipään interaktiivinen ääniteos Plantomime sekä eläinhahmoiset alter egot Tapani&Alina performanssitaiteilijoilta Ilpo Heikkinen ja Milla Martikainen.

Grey Cube Gallerioiden näyttelykalenteri ja Grey Cube Festivalin koko ohjelmisto julkaistaan myöhemmin keväällä. Taiteilija- ja teosvalinnoista vastaa kuraattorikaksikko Kristiina Ljokkoi ja Päivi Raivio.

Grey Cube Festival ja näyttelyohjelmisto rakentuu paikkasidonnaisuuden ja karhulinnojen kulttuurihistorian ympärille. Teoksissa tutkitaan elämänmuotojen erilaisia representaatioita – monimuotoisia tapoja olla olemassa – ja ihmisen suhdetta muihin lajeihin.

Grey Cube Galleriat syntyvät osana Maaseudun Sivistysliiton Ympäristösivistyksen hanketta Paikan tuntu – paikan identiteetti. Yhteistyökumppanina toimii Korkeasaari,  joka tarjoaa tilat ilmaiseksi Grey Cube Gallerioiden käyttöön paikan adoptio -toimintamallin mukaisesti. Grey Cube Gallerioita tukee Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus ja lisäksi Grey Cube Festivalia Helsingin kulttuurikeskus.