Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu etsii uusia käyttötarkoituksia rakennuksille.

Bändikämppä autokaupassa, mediapaja meijerissä vai skeittirata vanhassa tehtaassa? Mikä rakennus ansaitsee uuden elämän? Euroopan rakennusperintöpäivät järjestää lapsille ja nuorille Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun, joka kannustaa keksimään uusia käyttötarkoituksia unohdetuille rakennuksille.

Kilpailussa lapset ja nuoret ideoivat uusia käyttötarkoituksia esimerkiksi tyhjillään, vajaakäytössä tai purku-uhan alla olevalle rakennukselle tai rakennelmalle. Kilpailu innostaa lapsia ja nuoria havainnoimaan lähiympäristöään ja vaikuttamaan kulttuuriympäristöön.

Kilpailuun voivat osallistua vähintään kahden hengen ryhmät, joiden jäsenet ovat syntyneet vuonna 1995 tai sen jälkeen. Ryhmä voi muodostua esimerkiksi harrastus- tai kaveriporukasta, leiriryhmästä, koululuokasta tai opiskelijaryhmästä. Kilpailun voittajana palkitaan yksi ryhmä 500 eurolla.

Kilpailuun voi osallistua 15. marraskuuta 2013 asti.

Kilpailun järjestää Euroopan rakennusperintöpäivien työryhmä, jossa ovat mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja ympäristöministeriö.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun kumppaneina ovat Allianssi, Maaseudun Sivistysliitto, 4H ja Suomen Partiolaiset.

Lisätietoa ja osallistumisohjeet:

http://www.rakennusperinto.fi/muuta_sisaltoa/erp/fi_FI/Kulttuuriympariston_tekijat/