Hidas tanssi. Mäntyrunojen matinea Hämeenlinnan Taidemuseossa

Jari Hietasen ohjaama esitys Hämeenlinnan Taidemuseossa torstaina 21.3.2013 klo 18.00
Viipurintie 2, Hämeenlinna
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Näyttelijä Jari Hietasen ohjaama runoesitys syntyy kolmen päivän aikana työpajassa, jossa syvennytään metsäaiheisiin runoihin. Runot on valittu Risto Rasan toimittamasta kirjasta Hidas tanssi – mäntyrunoja (Maahenki, 2012).

Näyttelijä Jari Hietanen on tuttu kasvo teatterista, televisiosta ja elokuvista. Näyttelijäntyön lisäksi hänet tunnetaan elokuvantekijänä, ohjaajana ja kirjoittajana. Luonto ja luontokokemus ovat olleet Hietaselle tärkeitä lapsuudesta lähtien.

Mukana on runoja mm. Einari Vuorelalta, Pertti Niemiseltä, Paavo Haavikolta, Eeva Tikalta, Jukka Itkoselta, Gunnar Björlingiltä, Tiina Kailalta, Viljo Kajavalta, Eeva-Liisa Mannerilta ja Heidi Liehulta.

”Ajattelen Hidas tanssi -esitystä tilaisuutena, jossa katselijoilla on mahdollista kuunnella metsän ääniä, metsän ääntä, sen puhetta. Teoksen runoilijat ovat kirjoittaneet tuntemuksiaan männyistä ja metsistä. Metsän ääni on heikompi ja hauraampi kuin sata vuotta sitten. Emme ehdi valmistaa muutamassa päivässä valmista esitystä, mutta kolmessa päivässä saamme metsän ääniä kuuluviin runoilijoiden tekstien avulla. Työskentelyämme voi seurata taidemuseolla ajoittain myös harjoitusten aikana tiistaista torstaihin 19.–21.3.”, kertoo Jari Hietanen.

Hietasen ohjaama työpaja ja runoesitys ovat Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Kultainen metsä -valokuvanäyttelyn kiertuetta.

Kiertue on osa Maaseudun Sivistysliiton ja Natur och Miljön ympäristösivistyksen hanketta. jonka pääteemana on ihmisen henkilökohtainen luonto- ja ympäristösuhde. Hanke rohkaisee nauttimaan luonnosta, mutta samalla haastaa kohtuullisuuteen ja vastuullisuuteen luonnon käyttämisessä. Hanke koostuu näyttelyistä, julkaisuista ja tapahtumista,

Lisätietoja runotyöpajasta ja matineasta:
amanuenssi Maria Laine, Hämeenlinnan Taidemuseo, p. (03) 621 2667, maria.laine@hameenlinna.fi
kulttuurituottaja Raija Kallioinen, Maaseudun Sivistysliitto, p. (09) 7512 0224, raija.kallioinen@msl.fi

Hämeenlinnan Taidemuseo
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna
puh. +358 (0)3 621 2667
maria.laine@hameenlinna.fi


    Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/ymp2012m/public_html/wp-content/themes/ymparistosivistys/themesettings/dronetheme.class.php on line 199
  • Tapahtumauutiset