Hidas tanssi. Mäntyrunojen matinea ystävänpäivänä Jyväskylässä

Jari Hietasen ohjaama esitys Jyväskylän taidemuseossa torstaina 14.2.2013 klo 18.00

Ystävänpäivää juhlistaa näyttelijä Jari Hietasen ohjaama runoesitys. Esitys syntyy kolmen päivän aikana työpajassa, jossa syvennytään metsäaiheisiin runoihin. Runot on valittu Risto Rasan toimittamasta kirjasta Hidas tanssi – mäntyrunoja (Maahenki, 2012).

Mukana on runoja mm. Einari Vuorelalta, Pertti Niemiseltä, Paavo Haavikolta, Eeva Tikalta, Jukka Itkoselta, Gunnar Björlingiltä, Tiina Kailalta, Viljo Kajavalta, Eeva-Liisa Mannerilta ja Heidi Liehulta.

”Ajattelen Hidas tanssi -esitystä tilaisuutena, jossa katselijoilla on mahdollista kuunnella metsän ääniä, metsän ääntä, sen puhetta. Teoksen runoilijat ovat kirjoittaneet tuntemuksiaan männyistä ja metsistä. Metsän ääni on heikompi ja hauraampi kuin sata vuotta sitten. Emme ehdi valmistaa muutamassa päivässä valmista esitystä, mutta kolmessa päivässä saamme metsän ääniä kuuluviin runoilijoiden tekstien avulla. Työskentelyämme voi seurata taidemuseolla ajoittain myös harjoitusten aikana 12.–14.2.”, kertoo Jari Hietanen.

Tervetuloa Jari Hietasen ohjaamaan runoesitykseen torstaina 14.2.2013 klo 18, Jyväskylän taidemuseon Holvi, Kauppakatu 23, vapaa pääsy.

Työpaja ja runoesitys ovat Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Kultainen metsä -valokuvanäyttelyyn liittyviä tapahtumia, jotka ovat osa Maaseudun Sivistysliiton ja Natur och Miljön ympäristösivistyksen hanketta ja yhteistyötä Jyväskylän taidemuseon kanssa. Kultainen metsä -näyttely on esillä 3.3. saakka.

Lisätietoja:
Jyväskylän taidemuseo, suunnittelija Seija Heinänen, seija.heinanen(at)jkl.fi, puh. 0500 542 082


    Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/ymp2012m/public_html/wp-content/themes/ymparistosivistys/themesettings/dronetheme.class.php on line 199
  • Tapahtumauutiset